Kunststof vs. aluminium | Madino terrasmeubilair

Loopt u ook tegen problemen aan bij het vervangen van terrasmeubilair? Een terrasstoel verliest een onderdeel en deze is niet meer na te bestellen. Of is een bepaalde stoel niet meer leverbaar, waardoor de eenheid op het terras wegvalt, omdat er een ander product moet worden toegevoegd?

Jarenlang hebben we enorme profijt gehad van de kunststof terrasmeubelen. Met deze producten is de tuinmeubelwereld begonnen. Het enige waar je toen een keuze in kon maken was de kleur: blauw, groen of wit. Op een gegeven moment kwam er de grijze kleur bij. De producten waren ontzettend sterk en gingen soms wel 20 jaar mee. 

Inmiddels is dit niet meer het geval. Het kunststof van tegenwoordig is kwalitatief goed, maar heeft lang niet meer de kwaliteit van vroeger. Hierdoor kan het zijn dat na een jaar of vijf een onderdeel vervangen moet worden. Dan kan het zijn dat een onderdeel of product niet meer na te leveren is. Zo ontstaan gaten op de terrassen. Wat je dan bijvoorbeeld ziet is een tafel met vijf groene stoelen en één grijze. Dit heeft een negatief effect op de uitstraling van de accommodaties.

De reden waarom kunststof in mindere mate wordt geproduceerd en je dit minder vaak terug ziet komen op terrassen heeft te maken met de trend die er is in de tuinmeubelwereld. Aluminium en andere materialen, met een luxe uitstraling, hebben hun intrede gedaan in de wereld van terrasmeubilair en de vraag naar deze producten stijgt.

Madino Terrasmeubilair levert inmiddels geen kunststof meubilair meer, maar is in gaan spelen op de vraag naar aluminium terrasmeubilair. Speciaal voor de vakantieparken heeft Madino een aluminium serie ontwikkeld die bestemd is voor de verhuur. Lees hierover meer in onze blog: aluminium serie | Madino Terrasmeubilair.

Wanneer een recreatiebedrijf haar kunststof meubilair vervangt voor aluminium meubilair, investeren men niet alleen in kwaliteit, maar ook in uitstraling en duurzaamheid. En zeker ook in comfort, aangezien de meeste aluminium producten zijn voorzien van Textileen bekleding, waardoor het lijkt of men in een kussen zit. Een waardevolle investering dus, die naar de behoefte van de gasten, die steeds meer tijd doorbrengen buiten de woning.

Madino Terrasmeubilair